Yaremchuk scoorde eindelijk opnieuw: "Ik sliep er niet van"


Foto: © photonews 13 maart 2019 19:11

De partij van afgelopen zondag tegen Oostende werd er eentje om niet snel te vergeten voor Roman Yaremchuk. Net op het moment dat de Oekraïense televisie een reportage over hem draaide, vond hij opnieuw de weg naar de netten.

'Eenzaam is de spits die niet scoort', het blijft een waarheid als een koe. Bij Roman Yaremchuk zag je het aan alles. Niet meer dan een verlegen glimlach in de mixed zone, vaak gefrustreerd ogend op het veld. Het enige wat ongewijzigd bleef, was zijn werkkracht. "Ik werkte echt hard, maar dat doelpunt wou maar niet komen", aldus Yaremchuk achteraf.

Makkelijk, maar van levensbelang

De goal bleek uiteindelijk van levensbelang voor de strijd om play-off 1. "Het was belangrijk voor iedereen, voor mij, de coach, het team, iedereen." Hij mocht William Dutoit bedanken. "Het was niet de moeilijkste goal die ik ooit scoorde, maar een doelpunt blijft een doelpunt, hé."

Nu kon hij dus eindelijk de bladzijde omslaan. "Echt, ik sliep er niet goed van en liep niet gelukkig. Maar ik bleef in mezelf vertrouwen en hard werken op training. Dat heeft geloond."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.