Verschaeren staat voor een drukke periode: play-off 1, EK-voorbereiding U19, contractbesprekingen, ...


Foto: © photonews 13 maart 2019 10:12

Hij is nog altijd maar 17 en toch gaat de naam van Yari Verschaeren erg vaak over de tongen. Hij hielp paars-wit mee aan een PO1-ticket en staat binnenkort voor een erg drukke periode.

Het zijn stilaan de laatste rustige dagen voor Yari Verschaeren. De tiener van Anderlecht speelt zondag nog in de reguliere competitie tegen Oostende, maar vanaf dan wacht hem een heftige periode.

In play-off 1 sta je natuurlijk elke week tegenover een topploeg. Midweekvoetbal hoort daar ook bij en dat zorgt ervoor dat de topwedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen.

En eigenlijk is de drukte dan al begonnen voor Yari Verschaeren. Terwijl de grote jongens zich bij de Rode Duivels vanaf maandag 18 maart klaarstomen voor de interlands tegen Cyprus en Rusland, vertrekt de youngster met de U19 naar Italië. Daar werken de jonge Duivels een belangrijk drieluik af om zich te kwalificeren voor het EK.

Bovendien maakt Verschaeren ook kans voor een selectie bij de U21. Trainer Johan Walem is hem al komen scouten en een plaatsje in de EK-selectie behoort zeker tot de mogelijkheden. De groepswedstrijden van de Belgen vinden plaats tussen 16 en 22 juni.

En nog is het niet gedaan, want als 17-jarige moet Verschaeren ook nog naar school gaan. Examens horen er dus ook bij.

Ten slotte zijn er nog de contractbesprekingen. De jongeling heeft nog geen nieuwe verbintenis ondertekend en kan in principe voor een prikje weg. Ook daar moet hij dus nog een gaatje voor maken, want hij is zelf natuurlijk ook gebaat bij een contractverlenging.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.