Duivelsbarometer: hoe vergaat het onze nationale spitsen bij hun club?

14 maart 2019 18:20

Morgen maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de spitsen.

Romelu Lukaku 

Big Rom is en blijft hoe dan ook de onbetwiste nummer één. Ja, er was die maandenlange droogte bij Manchester United, maar die is definitief voorbij sinds de komst van Solskjaer. Zijn 15 goals - waaronder onlangs nog twee cruciale in Parijs - liegen er niet om. Bovendien draagt hij de titel van beste topschutter ooit bij de Rode Duivels. Het enige mogelijke probleempunt is zijn houding tegenover het Belgische publiek...

Michy Batshuayi

Batsman leek op een bepaald moment een échte concurrent, maar kent een bijzonder zwaar seizoen. De eerste helft in Valencia was een maat voor niets, nu moet hij zich bij Crystal Palace opnieuw naar zijn beste niveau zien te tillen. Hij is alleszins titularis en wist er intussen al twee keer te scoren.

Christian Benteke

In zijn schaduw: Benteke. Nog geen enkele goal of assist op een heel seizoen... Zelfs met de wetenschap dat hij maanden aan de kant stond met een zware knieblessure, valt dat moeilijk goed te praten. Het valt sterk te betwijfelen dat zeker bondscoach Martinez vrijdag zijn naam zal afroepen.

Divock Origi

Dan zien we een mooiere toekomst voor Origi. Eind 2018 verscheen hij na het gemiste WK plots weer in de kern en sindsdien is hij ook bij Liverpool weer aan de oppervlakte gekomen. Drie goals en twee assists verzorgde hij al in zijn korte invalbeurtjes. Ook voor de Duivels kan hij een ideale supersub zijn.

Landry Dimata

Bondscoach Martinez bekende al dat Jonge Duivel Dimata serieus in aanmerking komt voor een promotie, maar nu zit de timing net tegen. De 21-jarige spits kwam door een aanslepende blessure al meer dan een maand niet meer in actie voor Anderlecht en moet binnenkort wellicht onder het mes. Het lijkt er meer op dat ze hem gaan proberen klaar te stomen voor het beloften-EK in de zomer.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Crystal Palace \\ Watford \\ België
 
 
 
Reacties.