Nico Claesen over de sleutelspelers en het uitcomplex van Standard: "Hij zal zich nu moeten tonen als hij dat buitenlands avontuur wil"


Foto: © photonews 14 maart 2019 11:20

Standard zal de play-offs waarschijnlijk aanvangen met een achterstand van zes punten op leider Genk. Vorig jaar was die veel groter, maar deden de 'Rouches' toch even mee voor de titel. Zit dat er dit jaar ook in?

Nico Claesen ziet wel een schaduwfavoriet in Standard. "Ze zijn over het hele seizoen niet constant genoeg. Als ze goed starten aan de play-offs, met een 6 op 6 bijvoorbeeld, dan wordt het interessant", zei Claesen bij Het Nieuwsblad.

Uitcomplex

Genk is nog steeds de titelfavoriet voor Claesen, maar als Standard hen het vuur aan de schenen wil leggen, dan moeten hun sleutelspelers top zijn. "Ik verwacht weer veel van Carcela. Tijdens de wintermercato sprak hij weer over een buitenlands avontuur. Dan zal hij het in de komende matchen toch moeten laten zien. Ik reken ook op Marin en ik ben benieuwd of Vanheusden die stijgende lijn kan doortrekken."

De Rouches wonnen in de reguliere competitie slechts vijf keer op verplaatsing. Daar zat geen PO1-ploeg tussen, dus in de eindronde zullen de manschappen van Preud-homme uit een ander vaatje moeten tappen. "De coach speelt nu slimmer en minder naïef op verplaatsing. Een nummer 10 werd een nummer 6: Bokadi. Volgens mij is dat de juiste keuze en ik vermoed dat ze nu op verplaatsing altijd zo zullen aantreden."

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.