Pieter Gerkens, de schietschijf van Anderlecht: "Sommige fans vinden dat ik het niet verdien om bij Anderlecht te spelen"


Foto: © photonews 14 maart 2019 09:24

De spelers van RSC Anderlecht blijven best al een heel seizoen lang ver weg van de sociale media, maar niemand die het zo hard te verduren krijgen als Pieter Gerkens. Werkelijk niets kan hij goed doen in de ogen van de paars-witte fans. Nu reageert hij zelf.

"Tja, iedereen heeft recht op zijn eigen mening, zeker", repliceert Gerkens in Het Nieuwsblad. "Sommige fans vinden dat ik het niet verdien om bij Anderlecht te spelen. Ze vinden mij niet goed ­genoeg. Ze vinden mij geen echte Anderlecht-speler. Misschien zit ik nog niet lang genoeg bij de club om te weten wat een echte Anderlecht-speler is."

Voetballers moeten dat kaderen. Iedereen wordt weleens ge­viseerd - Gerkens

Zélf bekijkt hij de reacties alleszins niet meer. "Twitter? Niet fervent. Onlangs besteedde ik mijn social media ook uit aan het bedrijf Sporthouse. Zij filteren nu zaken voor mij en bouwen toch een band op met de supporters", zegt Gerkens.

"Het is niet dat ik de fans mijd, hé. Ik ga soms naar supportersavonden, ben peter van een Limburgse fanclub en toen ik onlangs scoorde tegen Lokeren, vierde ik dat bijna in de tribune. Nu ja, als je scoort, is iedereen natuurlijk je vriend."

Zijn focus ligt maar op één ding. "Ik lees geen kranten en ik kijk ook nooit naar programma’s als Extra Time. Dat is leuk voor de fans, maar voor een speler telt alleen de mening van de coach en zijn staf. Ik wil me niet op een ­verkeerd spoor laten zetten door de analisten", aldus Pieter Gerkens.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.