'Propere Handen': voetbalbond mag dossier matchfixing inkijken en kan vervolgens straffen uitdelen aan KV Mechelen en Waasland-Beveren

14 maart 2019 17:42

Nieuw hoofdstuk in operatie 'Propere Handen': de voetbalbond krijgt inzage in 35 documenten die te maken hebben met het luik 'matchfixing.' Zo kunnen er sancties komen tegen KV Mechelen en/of Waasland-Beveren. Dat bevestigde het federaal parket aan VTM.

Het federaal parket overhandigde de documenten aan de KBVB op schriftelijk verzoek van de onderzoekscoördinator van het bondsparket en na goedkeuring door de onderzoeksrechter en het federaal parket. De toelating tot inzage en afschrift is beperkt tot een lijst van 35 stukken die relevant zijn en waarvan de vrijgave de belangen van het strafonderzoek niet in het gedrang brengt.

Wat kan er nu gebeuren?

Als bestuurders, trainers of spelers van KV Mechelen en/of Waasland-Beveren op de hoogte waren van pogingen tot matchfixing en dat niet gemeld hebben, dreigt degradatie voor de club in kwestie. Die definitieve beslissing is wel het terrein van de Geschillencommissie Hoger Beroep en dus niet van de KBVB.

De voetbalbond zelf zal sowieso pas ten vroegste op maandag 18 maart communiceren. Ze liet eerder al weten dat de promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk niet mag beïnvloed worden.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.