Zijn jullie al bekomen? Een terugblik op de dolle 8ste finales van de Champions League

14 maart 2019 16:48

De 8ste finales van de Champions League zijn achter de rug, helaas zouden wij bijna zeggen. Het was al een tijdje geleden dat we zo verwend werden in de Champions League, wat een formidabele wedstrijden hebben we toch gezien.

De 8ste finales van de Champions League hebben voor het eerst in jaren opnieuw voor een ongelofelijk spektakel gezorgd. De afgelopen drie jaar was er telkens het voorspelbare: veel duels tussen ploegen die we al zo vaak tegen elkaar gezien hadden en op het eind won Real. Dit keer is het toch enigszins anders uitgedraaid... 

De remontada's 

Laat ons beginnen met de minst onverwachte remontada: die van Porto tegen Roma. De wedstrijd vond plaats de dag na de geniale prestatie van Ajax in Madrid. Hierdoor ging de prestatie van de Portugezen dus een beetje verloren.

Na een 2-1 verlies in Rome keerden de troepen van Sergio Conceicao het scenario in het eigen Dragao helemaal om. Op het eind van de reguliere speeltijd stond er een identieke score als in de heenwedstrijd op het scorebord: verlengen maar! In minuut 117 knalde Alex Telles zijn team vanop elf meter naar de kwartfinales, comeback geslaagd. 

Op dezelfde dag als Porto-Roma stond ook het duel PSG-Manchester United op het menu. De Fransen wonnen met 0-2 op Old Trafford en leken hun schaapjes al op het droge te hebben. Niets was minder waar. United scoorde snel in Parijs via onze landgenoot Romelu Lukaku. Even later maakte Bernat wel weer gelijk.

Maar dat bleek niet voldoende om United uit de kwartfinales te houden. Opnieuw Lukaku knalde de Red Devils naar een 1-2 voorsprong. In de slotminuten kwam de VAR de show stelen. Hij zag een handsbal van Kimpembe en oordeelde dat de bal op de stip moest. Net als in Portugal knalde Rashford zijn team vanop de stip naar de kwartfinales. 

Zoals hierboven al gezegd: de dag ervoor was het aan Ajax. De Amsterdammers openden de terugwedstrijden met een fenomenale prestatie in Bernabéu. Het was dan wel het moment om Real te pakken, weinigen hadden een 1-4 overwinning zien aankomen. Een Nederlandse prestatie voor de eeuwigheid. 

De laatste remontada was die van het Juventus van ene Cristiano Ronaldo. De Oude Dame ging in Madrid met 2-0 verliezen van Atlético. Zo'n achterstand ophalen lukte Juve nog nooit. Maar de Italianen konden rekenen op de kopbalsterkte én kalmte van een van de twee beste spelers ter wereld. Ronaldo scoorde zijn zoveelste hattrick en schreef een fantastisch scenario in Turijn. 

Doelpuntenkermis in Manchester en Catalonië

Wie veel doelpunten wilde zien moest in Manchester zijn. De Engelse landskampioen vrat het Duitse Schalke 04 met huid en haar op: 7-0 waren de ontzettende harde cijfers. Over twee wedstrijden werd het zelfs 10-2 in het voordeel van Man City.

En dan was er ook nog het slotakkoord van Lionel Messi en de zijnen. De Argentijn scoorde 2 goals en gaf 2 assists in een 5-1 overwinning tegen Lyon nadat Barca in de heenwedstrijd 0-0 ging gelijkspelen in Frankrijk. 

En voor wie dat nog niet genoeg vond was er nog Bayern-Liverpool, een heerlijk duel dat historie ademt. Beide clubs speelden geruime tijd niet tegen elkaar en op Anfield resulteerde dat in een doelpuntenloze 0-0. De terugwedstrijd leverde echter 4 goals op: Liverpool schakelde Bayern voor het eerst sinds 2011 uit in de 8ste finales van de CL. 

Lode Nuyts

Champions League \\ Ajax \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Juventus \\ FC Porto \\ Barcelona
 
 
Reacties.