Dan toch niet onverslijtbaar: draaischijf en oudgediende kondigt vertrek aan bij Eupen

15 maart 2019 17:48

Treurig nieuws voor de fans van Eupen. Luis Garcia heeft deze middag aangekondigd dat hij volgend seizoen niet meer aan de Kehrweg zal voetballen.

De 38-jarige Garcia speelt sinds de zomer van 2014 voor Eupen en hielp de club aan promotie naar eerste klasse. Hij was dit seizoen al goed voor acht doelpunten en vijf assists. De Spaanse veteraan speelde bijna tweehonderd wedstrijden in het shirt van Eupen. Eerder voetbalde hij in eigen land voor clubs als Espanyol en Real Zaragoza. 

Afscheid

"Ik zal volgend seizoen niet meer actief zijn voor Eupen. Niet als speler, maar ook niet niet als coach", verkondigde hij tegenover Sportwereld. "Ik zal nooit vergeten wat de club voor mij gedaan heeft." 

De Spanjaard wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en herneemt zijn trainersopleiding in Madrid. Toch betekent zijn afscheid bij Eupen niet noodzakelijk het einde van zijn profcarrière. "Ik voel me nog te goed om definitief te stoppen. We zullen wel zien of er een club is die gek genoeg is om een oude vent als ik nog een kans te geven.”

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.