Van Dijk en co achterna: Real Madrid maakt van Militao één van de duurste centrale verdedigers ooit


Foto: © photonews 15 maart 2019 23:12

Real Madrid bereikte gisteren een akkoord over de transfer van Porto-verdediger Eder Militao. Real legt vijftig miljoen euro op tafel voor de 21-jarige Braziliaan. Militao wordt zo één van de duurste centrale verdedigers ooit.

Virgil Van Dijk is de allerduurste centrale verdediger uit de geschiedenis. Liverpool legde in januari van vorig jaar bijna 79 miljoen euro op tafel om de Nederlander over te nemen van Southampton.

In diezelfde transferperiode had Manchester City 65 miljoen veil voor Aymeric Laporte, die overkwam van Athletic Bilbao. ‘The Citizens’ hebben ook nog steeds de op twee na duurste centrale verdediger ooit in hun rangen. In de zomer van 2016 betaalden ze meer dan 55 miljoen aan Everton voor John Stones.

Militao belandt op plek vier. De Spaanse recordkampioen schreef nog een half miljoen meer over op de bankrekening van Porto dan PSG in 2014 aan Chelsea betaalde voor David Luiz.

Ook Matthijs De Ligt zal zich meer dan waarschijnlijk snel in dit lijstje nestelen. De Ajax-kapitein lijkt deze zomer een toptransfer te gaan maken en de Amsterdammers verwachten een bedrag in de buurt van de 75 miljoen die ze voor Frenkie De Jong ontvingen.

Het wordt dus afwachten of Van Dijk zich nog lang ‘de duurste centrale verdediger ter wereld’ zal mogen noemen.

Primera Division \\ FC Porto \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.