Geen De Bruyne en Witsel bij de Rode Duivels, maar Martinez ziet een alternatief: "Hij heeft op de perfecte manier geantwoord"

15 maart 2019 11:26

Roberto Martinez maakt straks de selectie bekend voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Cyprus. Onze bondscoach ziet door het uitvallen van De Bruyne en Witsel zijn middenveld onthoofd, maar heeft al een alternatief in het achterhoofd.

Bovendien ging ook Marouane Fellaini op duivelspensioen. Moussa Dembélé speelt alles bij zijn nieuwe Chinese club, maar kan hij ook een hoger ritme aan? Bondscoach Roberto Martinez licht in La Capitale al een tipje van de sluier over wie mogelijk kans maakt op een plekje in zijn elftal tegen Rusland. 

Progressie

"In november maakte ik me zorgen om Dendoncker. Maar hij heeft op de perfecte manier geantwoord, met zijn karakter en houding en door zijn trainer te tonen hoe hij hem kan gebruiken. Sinds november is hij samen met Timothy Castagne de speler die het meeste progressie gemaakt heeft. Castagne kan zowel op links als op rechts een oplossing bieden."

Anderlecht

Voor die andere vrijgekomen plaats op het middenveld rekent de Spaanse oefenmeester wellicht op Youri Tielemans. Het is algemeen geweten dat onze bondscoach grote fan is. Bovendien is de 21-jarige passeur in grote doen bij Leicester. Beide ex-Anderlechtmiddenvelders worden dus mogelijk terug herenigd bij de Rode Duivels. 

Clint Vens

België
 
 
Reacties.