Thibault Peyre over de return in de promotiefinale: "Voor onze eigen 16.000 supporters moeten we de klus kunnen klaren"

15 maart 2019 06:14

Zaterdagnamiddag ontvangt KV Mechelen Beerschot Wilrijk in eigen huis voor de return in de promotiestrijd naar 1A. Het kan voor beide clubs nog alle kanten op na de 0-0 uit de heenmatch.

Topper met de grote T in 1B deze zaterdagnamiddag tussen Mechelen en Beerschot. Ze gaan nog een laatste keer strijden tegen elkaar om uit te maken wie zijn terugkeer op het hoogste niveau mag vieren.

Tibault Peyre tekende zelf niet present op Het Kiel: hij zat een rode schorsingsdag uit. "Het was een hele mooie match tussen twee hele goede ploegen. Wij hebben alles nog altijd in eigen handen. Voor onze eigen 16000 supporters moeten we in staat zijn de klus te klaren."

De centrale verdediger is klaar voor het duel waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. "Zowel op mentaal als fysiek vlak zijn we er klaar voor. We kregen aan het einde van de competitie rake klappen tegen Union en Lommel. We zijn ondertussen hersteld en zijn opnieuw sereen." 

Donderdagochtend liet Francis Vrancken weten dat hij 100% zeker is dat Beerschot Wilrijk zal promoveren, op basis van elementen uit het fraudedossier 'Propere Handen'. Een lepe manier om KV uit zijn concentratie te halen volgens Peyre.

"Dat gaat nergens over. Hij wilt daarmee niet meer bereiken dan ons te destabiliseren. Als hij echt zeker zou zijn, zou hij het niet van de daken schreeuwen. We hebben voldoende ervaring om ons niet te laten afleiden door wat er naast het veld gebeurd. Het is op het veld dat de strijd gestreden zal worden."

Sam Suttels

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.