Swinkels verklaart waarom hij Beerschot Wilrijk verliet voor KV Mechelen: "Toen was de keuze snel gemaakt"

16 maart 2019 10:28

De overgang van Arjan Swinkels van Beerschot Wilrijk naar KV Mechelen was toch wel veelbesproken. De ervaren Nederlandse verdediger was transfervrij en had een voorstel van de Ratten, maar dat was niet echt naar zijn zin.

Swinkels zat aan tafel met Beerschot Wilrijk, maar veel moeite deden ze blijkbaar niet. "In de winter liet het bestuur blijken dat het met mij ­verder wilde, los van het feit dat de club naar 1A zou promoveren of niet. Ik wilde op dat moment graag bijtekenen. Want ik had het er twee jaar super naar mijn zin, zowel met de spelersgroep als met de fans", doet hij zijn verhaal in GvA.

"Twee dagen na de verloren promotiefinale voelde ik aan de onderhandelingstafel plots een gebrek aan waardering. Er werd op een amateuristische manier met mij gecommuniceerd. Toen sloeg mijn ­gevoel snel om. Mijn contract liep af, ik was op zoek naar zekerheid. Die kon ik bij Beerschot Wilrijk niet krijgen.”

En KV Mechelen deed wel een inspanning. “Ik moest op een gegeven moment aan mijn toekomst denken. En KV Mechelen wilde me graag binnenhalen. Ik ben een gevoelsmens en voelde meteen: ' Hier heb ik heel veel zin in'. Toen was de keuze snel gemaakt.”

Johan Walckiers

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.