Dury beseft het ook: "Bongonda zal vertrekken, maar ..."

16 maart 2019 11:19

Theo Bongonda speelde zich de voorbije weken in de kijker van de volledige Belgische top én van enkele buitenlandse subtoppers. Rest de vraag: waar ligt zijn toekomst?

Zulte Waregem verloste de winger vorig jaar van een moeilijk avontuur in Turkije en kocht hem afgelopen zomer over van Celta de Vigo voor 1,6 miljoen euro.

Een mooie investering, want de flankspeler zal deze zomer vermoedelijk verkassen voor een veelvoud van dat bedrag. Ook Francky Dury besefte al van training één in juni tot nu dat hem houden niet de bedoeling was.

Vijf miljoen euro

"Hij moet nu werken aan zijn statistieken en dan door de grote poort vertrekken volgende zomer", klonk het toen al. En nu lijkt het er wel degelijk op dat hij ook effectief zal vertrekken aanstaande zomer, voor minstens vijf miljoen euro.

"Hij moet rustig blijven en blijven focussen op zijn matchen. Dat heb ik hem in een goed gesprek ook laten weten", aldus Dury nu. Met acht goals en negen assists heeft Bongonda alvast aan zijn statistieken gewerkt. De komende weken kan hij daar nog verder aan werken.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.