1e Amateur: Deinze haalt de sloophamer boven, Lier wipt over Virton en RWDM klopt Thes in spektakelmatch


Foto: © Walfoot.be 16 maart 2019 23:21

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma in de hoogste amateurafdeling. Hier volgt een bondig overzicht.

Leider Thes leed vorige week verrassend puntenverlies tegen de rode lantaarn en kon ook nu de volle buit niet pakken. RWDM was met 4-3 een maatje te sterk. Bij de rust 2-1 in goals en 1-1 in rode kaarten. De hoofdstedelingen kwamen in minuut 86 voor de vierde (!) keer op voorsprong en dat was de goede keer.

Lierse boekte een zuinige 2-1 zege tegen Chatelet en springt daarmee over Virton dat op zijn beurt gelijkspeelde tegen Seraing. Werner en Moris moesten zich allebei een keer omdraaien.

Deinze haalde de sloophamer boven tegen Geel. De Kempenaren doen zo opnieuw een slechte zaak in de strijd om het behoud. Brulmans nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Later kwamen ook De Smul, Lallemand en Boone op het scoreblad. Eindstand: 5-0.

Rupel Boom stond op gelijke hoogte met Oudenaarde maar loopt nu drie punten uit na de 1-2 zege in een onderling duel. Dessel Sport en Dender kwamen niet tot scoren. Zondag ontvangt Aalst FC Luik en kan Heist de genadeslag toedienen aan rode lantaarn Knokke.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

ASV Geel \\ SK Deinze \\ Chatelet SC \\ SV Oudenaarde \\ Rupel Boom \\ Thes Sport Tessenderlo \\ Lierse Kempenzonen \\ RWDM
 
 
 
Reacties.