Thorup vreest het Truiense veld: "Ongelooflijk dat Belgische competitie dat kan aanvaarden"

16 maart 2019 12:27

STVV heeft zondagavond alvast één groot voordeel: ze zijn het gewend om op het kunstgras van Stayen te spelen. Dat AA Gent-trainer Jess Thorup zich daar zorgen over maakt, mag duidelijk zijn. Al wil hij vooral de slechte staat ervan benadrukken.

't Is alles of niets voor Gent. “We weten wat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar ik zie veel vertrouwen in mijn groep na de drie opeenvolgende zeges”, aldus Thorup in Het Nieuwsblad. “Een winnaarsmentaliteit kun je niet kopen, die moet je opbouwen en dat zie ik bij ons gebeuren. Het wordt een cupmatch, waarin het mentale heel belangrijk is.”

Gent heeft voor de beker al eens in Sint-Truiden gespeeld en dat liep goed af (1-3). “Ik denk niet dat je ooit kunt wennen aan zo'n grasmat. De eerste keer dat ik ze zag, kon ik niet geloven dat een grote competitie als de Belgische zoiets kan aanvaarden."

"Maar we doen er alles aan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Het is een ander soort voetbal dan op een normale grasmat. We hebben in de beker getoond dat we ons eraan kunnen aanpassen. Hopelijk lukt dat nu opnieuw.” 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.