De kater die Coucke aan KVO bezorgde: makelaars die nu nog betaald worden voor spelers die er niet meer zijn, huurprijsverhoging...


Foto: © photonews 16 maart 2019 09:08

Er hangt sportief niet echt veel meer vanaf, maar KV Oostende-Anderlecht wordt wel één van de meest geladen matchen van het weekend. Marc Coucke keert immers terug als Anderlecht-voorzitter naar de club die hij optilde uit de grauwe middenmoot, maar achterliet met een fameus probleem.

Oostende heeft dankzij Coucke jaren boven zijn stand kunnen leven. Makelaars wisten dat Coucke - als hij echt iets wou - er wel voor zou betalen. Zo was er met de transfer van Nany Dimata van KVO naar Wolfsburg een makelaarscommissie van 3,3 miljoen euro geregeld voor Didier Frenay. 

Maar er waren nog voorbeelden, die nu nog pijn doen bij het huidige bestuur. Patrick De Koster rekent nog steeds een vergoeding door voor zijn aandeel in het contract van Sébastien Siani. Die is weg, maar had nog een contract tot 2019, maar hij wordt vergoed tot het einde van dat contract. Hetzelfde voor Gano, Conte en Bossaerts, schrijft HLN.

Stadion

Peter Callant ontdekte wel meer van die dingen. Toen Coucke de club aan hem verkocht moest hij zijn prijs laten zakken, maar compenseerde dat wel door enkele spelers naar Anderlecht te loodsen (Milic, Musona, Nkaka). En hij verhoogde de huurprijs van de Versluys Arena van 800.000 euro naar 1,2 miljoen. Dan moet je al van goede huize komen om de lippen boven water te houden...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.