Nét op tijd voor play-off 1: wat kan Club Brugge nog verwachten van comeback Danjuma?

16 maart 2019 09:39

Club Brugge heeft het bijna vijf maanden zonder hem moeten rooien, maar nu is hij nét op tijd voor play-off 1 terug fit: Arnaut Danjuma Groeneveld. Wat mogen we nog van hem verwachten?

Korte situatieschets: Danjuma kwam vorige zomer uit de Keuken Kampioen Divisie (blijft een geweldige naam), toonde zich met vijf goals en vier assists in zijn debuutmaanden een waardige opvolger voor Limbombe en was een van dé uitblinkers bij Club. Maar dan... Geblesseerd. Zijn laatste speelminuut dateert al van 19 oktober 2018 tegen Waasland-Beveren. Bijna vijf maanden zijn intussen gepasseerd.

Alternatieven

In de tussentijd hebben - vooral door nog meer blessureleed - een mooi aantal spelers op de linkerflank gestaan. Deze laten we hier buiten beschouwing: de eenmalige experimentjes met Amrabat en Rits en de 18-jarige Ngonge die in dit kalenderjaar geen minuut meer op het veld heeft gestaan. 

Dan blijven er twee échte concurrenten voor Danjuma over: Dennis en Diatta. Het duidelijkste verschil is dat Dennis zélf voor de goals zorgt (5G & 0A), terwijl Diatta de goals eerder aanbiedt (1G & 4A). Danjuma is in dat opzicht dubbel gevaarlijk. 

De gelijkenissen zijn talrijker: spurtbommen, individuele acties, aanvallende ingesteldheid, eveneens blessuregevoelig... En ze kunnen allebei ook op rechts uit de voeten. Als we een gokje moeten doen: Danjuma krijgt direct zijn plaats terug op links, Diatta verhuist naar rechts en Dennis wordt supersub.

Play-off 1

Na vijf maanden zonder competitief voetbal is het vanzelfsprekend belangrijk om niet té snel van stapel te lopen, maar dat extra wapen is hoe dan ook een mentale opsteker en een ontegensprekelijk voordeel voor Club Brugge. Zeker als je de lijn doortrekt en ziet hoe bij grootste titelconcurrent KRC Genk één van de belangrijkste spelers in de vorm van Pozuelo net vertrekt. 

Nóg een belangrijke factor voor Danjuma zelf: zijn marktwaarde. In enkele maanden speelde hij zich in de gratie van buitenlandse toppers - AC Milan nam nog contact op in januari - en ook hij beseft goed dat het toneel binnen België niet groter wordt dan play-off 1. Dat belooft voor de de komende maanden...

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.