Prychynenko had graag tegen De Camargo gespeeld en heeft respect voor KVM: "Goeie ploeg, geweldige supporters"

16 maart 2019 11:36

Nog enkele uurtjes en het is zover. Dan weten we wie zich na twee finalewedstrijden de beste ploeg van 1B mag noemen. Denis Prychynenko, de bikkelharde verdediger van Beerschot Wilrijk, blikt vooruit op de allesbeslissende wedstrijd.

Hij was er vorig jaar ook al bij in de promotiefinale en toen zat het er net niet in voor de Mannekes. Dit jaar doet hij opnieuw een gooi naar promotie, maar dan tegen KV Mechelen.

"Dat de beste moge winnen", zei de Duitse Oekraïner in Gazet van Antwerpen. "En als het misloopt, dan zal ik met opgeheven hoofd het veld verlaten. Zoals vorig jaar tegen Cercle. Ik was toen echt kwaad, maar heb al veel ergere dingen meegemaakt. En de laatste jaren heb ik bovendien ontdekt dat er in het leven meer is dan voetbal."

De Camargo

Het had niet veel gescheeld of Prychynenko moest het tweede luik van de finale missen, maar zijn tweede gele kaart in de heenmatch bleef uit. In een duel met De Camargo blesseerde hij de spits van KV, waardoor hij de terugmatch moet missen. "Ik vind het niet erg om tegen De Camargo te spelen. Ik sta graag tegeover de allerbeste spelers."

De verdediger kwam ten slotte ook nog terug op zijn uitspraken over de tegenstander van vanavond, dat die gestraft moet worden voor het omkoopschandaal. "Ik sta nog altijd achter die woorden, maar ik ga me niet meer negatief uitlaten over KV Mechelen. Ik heb trouwens veel respect voor die club. Goeie ploeg, geweldige supporters."

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.