Blauw-zwart icoon Simons vergelijkt de huidige kern met de kampioenenkernen en ziet dat het allemaal nóg beter is

16 maart 2019 08:53

Club Brugge heeft een man in huis die de spelers met zijn ervaring heel wat kan bijbrengen in de play-offs. Timmy Simons heeft het als speler allemaal meegemaakt. Nu staat hij naast Ivan Leko. Hij kan wel vergelijken met de kampioenenjaren van 2016 en 2018.

Zo is hij ervan overtuigd dat blauw-zwart aanvallend véél sterker staat dan in voorgenoemde jaren. "We hebben niet één iemand die 20 goals maakt, maar het gevaar komt nu van overal", zegt hij in HLN. "Danjuma is een speler die vanuit het niets kan scoren, maar daarnaast is het veel collectiever. We zijn dit jaar véél completer. Was er in 2016 iets met Joske (Izquierdo, nvdr.) gebeurd, dan hadden we een probleem."

"Als er nu iemand uitvalt, zullen er geen twaalf goals wegvallen. Dat we Diaby missen? Daar ga ik niet mee akkoord. Als je ziet hoe Wesley tegen Cercle en in Anderlecht aan de eerste paal opduikt om te scoren... Ik ben ervan overtuigd dat hij fantastische play-offs zal spelen. Dat voel je op training. Danjuma? Hij heeft nog wat tijd nodig, we zullen zien."

Maar ook verdedigend is er meer stabiliteit. "Achterin zijn we nog stabieler dan vorig jaar. De automatismen tussen die drie, het gevoel, hoe ze elkaar helpen. Daar zal heel weinig doorkomen. Als die gasten zo blijven samenwerken... Ze voelen elkaar écht heel goed aan, omdat ze al zo lang samenspelen."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.