? Met een trein rijden over 'opgehangen' Pozuelo-pop en vuurpijlen bij voorsprong: Clement reageert op wansmakelijke acties van Genk-fans


Foto: © photonews 17 maart 2019 23:42

KRC Genk ging als leider naar het Regenboogstadion in Waregem, maar verloor er in de laatste minuut nog twee dure punten. De Limburgse supporters eisten echter de hoofdrol op met enkele wansmakelijke acties. Philippe Clement reageerde achteraf.

Het begon al voor het begin van de wedstrijd. De supporters van Genk kwamen met een dubbel spandoek, waarbij in eerste instantie een treintje reed over sporen. Daarna kwam de boodschap: "Op volle toeren richting eindstation."

Een verwijzing naar de titel, die in play-off 1 zou moeten gehaald worden. Enkele onverlaten hadden echter ook een pop meegenomen en opgehangen, met een truitje van Pozuelo aan. Eerst lieten ze de trein over de pop heen rijden, daarna bleef de pop minutenlang 'dood' hangen. 

Absolute wansmaak van de supporters van KRC Genk, die bij een 1-2 stand in de tweede helft ook nog eens uitpakten met vuurpijlen en zo voor oponthoud zorgden. Voor de volledigheid: Pozuelo zelf was er niet bij in Waregem, want hij was afscheid gaan nemen van zijn grootvader - die in Spanje op sterven ligt.

"Ik heb dat beeld niet gezien", klonk het na de wedstrijd bij monde van Clement op zijn persconferentie in de catacomben over de pop van Pozuelo. De vuurpijlen konden er bij hem echter ook niet in: "Mensen die het nodig vinden om zoiets te gaan gooien moeten misschien eens nadenken. Zonder die minuten extra komt de 3-3 er misschien ook niet meer ..."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.