Klassereactie Guardiola na falen VAR: "Ik hou er niet van om door foute beslissingen te winnen"

17 maart 2019 11:19

In de FA Cup wordt er normaal gezien overal gebruik gemaakt van de videoref. Maar gisteren in de kwartfinale tussen Manchester City en Swansea City werkte die niet. De reden is niet bekend, maar de ploeg van Pep Guardiola deed er wel zijn voordeel mee. En dat was niet naar de zin van... Guardiola.

Swansea leek op weg naar een bekerstunt nadat ze op een 2-0 waren gekomen, maar de bezoekers haalden het alsnog met 2-3. Al hing er aan de laatste twee goals een geurtje. De gelijkmaker was een discutabele penalty en de winnende treffer leek wel buitenspel te zijn.

Waarom de VAR niet gebruikt werd, was ook bij Guardiola een raadsel. “Je moet aan de bond vragen waarom er geen VAR was”, reageerde hij bij  Sky Sports. “Het wordt overal gebruikt, alleen hier niet. Als het geen penalty was en als het buitenspel was, spijt me dat."

"Ik houd er niet van om wedstrijden te winnen door foute beslissingen. Dat is niet makkelijk. Ze hebben alle clubs gevraagd of ze een VAR bij de wedstrijden wilden en wij hebben gezegd dat het hele seizoen te willen. De scheidsrechters willen ook geen fouten maken en moeten daarom geholpen worden.”

Johan Walckiers

Manchester City \\ Swansea
 
 
Reacties.