📷 Hoopvolle fans in mars naar Daknam: "Lokeren is nog lang niet dood"

17 maart 2019 17:32

Sportief is Lokeren al even veroordeeld tot degradatie, maar de supporters laten hun favoriete club alleszins niet vallen. Zo'n tweeduizend fans verzamelden aan het marktplein in het opgerichte fandorp waar ze vanaf 's middags terecht konden en stapten in een mars naar het stadion.

Het initiatief op zich kon op veel bijval rekenen en zorgde toch weer voor positivisme. "Dit toont dat het leeft in Lokeren, ondanks een moeilijk seizoen. Ik denk dat Glen De Boeck wel een trainer is die - als hij de middelen heeft -, iets kan opbouwen. Binnen een twee à drie jaar kunnen we er terug staan", vindt supporter Hendrik Van den Broeck.

Binnen drie jaar terugkeren

Eenzelfde geluid bij Jari Strobbe. "We geven het signaal dat we nog achter de ploeg staan en dat vind ik heel chic. De supporters zetten zo de eerste stap in de goede richting. Zoals Olivier Deschacht zei: spelers zijn vervangbaar, wij niet. Ik ben superfan van Killian Overmeire, het boegbeeld van Lokeren. Geef ons drie jaar en wij zijn terug."

Met Naomi D'Haeseleer ziet een andere fan de toekomst positief tegemoet. "Dit is fantastisch. Lokeren is nog lang niet dood. In 1B gaat het superplezant zijn, met veel betere resultaten dan nu. Ik denk dat we zeker niet onderaan gaan bengelen, daar ben ik van overtuigd."

Om 16u10 vertrokken de thuissupporters dan richting Daknam. Met de jeugdspelertjes op kop, gevolgd door de supportersgroepen. De tocht zelf verliep zonder incidenten en rond 16u45 kwamen de fans toe aan het stadion . Klaar voor de laatste thuismatch van Lokeren in 1A, tenzij er nog een appel uit de kast valt.

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.