Nieuwe KVO-voorzitter heeft plannen met ervaren speler: enige die mag blijven aan Coucke-voorwaarden

17 maart 2019 10:08

Deze week was er onduidelijkheid over de toekomst van Nicolas Lombaerts bij KV Oostende. Die is er eigenlijk niet. De nieuwe voorzitter, Frank Dierckens, heeft andere plannen met hem.

Het klinkt dat de nieuwe preses wel iets kapitaalkrachtiger is, maar hij gaat evenwel ook geen nieuwe Coucke-contracten invoeren. Dure huurspelers hoeven niet te rekenen op een nieuw contract, terwijl de goedkopere opties (die meevielen) wel mogen blijven.

Dan is er wel nog de situatie rond Nicolas Lombaerts. Met zijn loon - om en bij het miljoen - kan KVO drie spelers betalen. Maar Dierckens ziet ook dat hij een ervaren speler nodig heeft om het moeilijke volgende jaar te overleven en wil de 33-jarige verdediger houden, aan dezelfde voorwaarden.

Over een contractverlenging kan er gepraat worden, maar dat zal wel niet meer aan hetzelfde loon gebeuren. Lombaerts is dan 34 en zou zich daarmee ook kunnen verzoenen.

Peter Callant, de vorige voorzitter, had eerder een voorstel om Lombaerts te laten verlengen en zijn loon te spreiden over twee jaar, met een financiële tegemoetkoming. Iets waar Lombaerts ook wel oren naar had. Maar Dierckens zag dat plan niet zitten.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.