Beerschot Wilrijk in promotiefinales... "Onbeschrijfelijk en zelfs belachelijk" & "Toch verdienen we onze plaats in 1A"

17 maart 2019 15:27

Vorig jaar was het Cardona van Cercle Brugge, nu Tainmont van KV Mechelen... Onwaarschijnlijk hoe Beerschot Wilrijk de promotie naar 1A twee keer in de absolute slotfase door de vingers ziet glippen. Ervaren pionnen Tom Van Hyfte en Joren Dom waren telkens van de partij.

"De winning goal van KV Mechelen leek wel een déjà vu van vorig jaar op Cercle. Een afgeslagen voorzet die we in tweede instantie niet goed ontzetten", zag aanvoerder Tom Van Hyfte. "Of dit anders aanvoelt? Nee, verliezen is verliezen. Ik heb het er heel moeilijk mee."

Dat komt volgens hem vooral omdat Beerschot telkens beter was. "Dat gevoel had ik toch", ging de kapitein verder. "Mechelen heeft zich twee keer aangepast aan ons en niet omgekeerd. Zelfs met elf tegen tien toonden ze dat ze schrik hadden van ons. Op basis van de dubbele finale vind ik ze alvast geen verdiende kampioen. Maat uiteindelijk zijn zij wel kampioen en wij niet."

Ook ploegmaat Joren Dom blikte vol teleurstelling terug. "Voetbal kan hard zijn, dat weet je, maar twee jaar op rij de promotie missen op twee minuten van het einde? Dat is gewoon onbeschrijflijk, belachelijk zelfs. Dan kan niemand zeggen dat we het niet zouden verdienen om in 1A te staan."

Maar... Er is dit jaar natuurlijk wel nog een reddingsboei in de vorm van 'Propere Handen'. "Zelfs via de groene tafel, zouden we het verdienen om te promoveren", benadrukte Dom. "Nu ben ik ontgoocheld, maar ik weet uit ervaring dat het moeilijkste nog moet komen. Dinsdag, woensdag, donderdag worden de zwaarste dagen. Ik hoop dat de beslissing over die zaak zo snel mogelijk wordt bekendgemaakt."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.