De kampioenendans of de hel van play-off 2? Alles of niets voor STVV en Gent

17 maart 2019 11:00

Speeldag 30 en nog één plaatsje in play-off 1 is niet uitgedeeld. Spannender kan het niet want Sint-Truiden en AA Gent tellen allebei 47 punten en vechten in een onderlinge finale uit wie aan de kampioenendans mag deelnemen.

De kansen schatten we 50-50 in. AA Gent heeft genoeg aan een gelijkspel, maar het is natuurlijk bijzonder link om daarop in te zetten.  Coach Thorup liet dan ook al duidelijk verstaan dat Gent voluit voor de overwinning zal gaan. Sint-Truiden heeft dan weer het thuisvoordeel, al bewees Gent eerder dat het de Kanaries op hun eigen kunstgras kan kloppen.

De belangen zijn bijzonder groot, zowel financieel als sportief. Dat illustreert ook de uitspraak van Gent-voorzitter Ivan De Witte: "Ik durf er niet aan denken dat we play-off 2 zouden moeten spelen".Bij STVV houden ze de druk af, maar de ontgoocheling zou ook daar gigantisch zijn na een uitstekend seizoen.

Bij Gent werd Chakvetadze zaterdag alsnog fit bevonden voor de dienst, Azango is er niet bij. STVV-coach Marc Brys kan geen beroep doen op de geblesseerden Endo en Garcia. Bram Van Driessche moet de levensbelangrijke partij in goede banen leiden.

Geld verdienen met een gokje op deze wedstrijd? Meld je aan bij Betfirst via deze link en ontvang een mooie welkomstbonus!

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.