"De enige conclusie is dat we verdiend kampioen zijn" vs. "Voor de club is dit een drama"

17 maart 2019 08:00

KV Mechelen tegen Beerschot Wilrijk. Twee tegen één. Uitzinnige euforie tegen onvoorstelbare teleurstelling. Wouter Vrancken tegen Stijn Vreven.

De winnende coach mocht starten Achter De Kazerne. "Kijk naar alle mogelijke cijfers in de competitie en dan kan er maar één conclusie zijn: dat is dat wij de verdiende kampioen zijn. Er kan geen discussie zijn", zei Wouter Vrancken. "Het is extra mooi dat we het na zo’n thriller kunnen afmaken."

Een thriller van een match, bedoelde hij, maar ook een thriller van een seizoen. "We waren verenigd en dan is het heel mooi dat je het kan halen. We hebben een heel jaar afgezien, tegen vanalles moeten opboksen. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. KV staat er weer na een jaar, zo simpel is het."

"We mogen trots zijn op onze finales en op ons hele seizoen", sprak ook Stijn Vreven. "Tussen Mechelen en ons is geen verschil... Alleen trokken zij het wel over de streep. Dit komt keihard aan. Voor de club is het een drama, want het is al het tweede jaar op rij dat Beerschot er héél dicht bij kwam."

Het had nochtans ook anders kunnen uitdraaien, als Beerschot in beide finales geen rode kaart pakte bijvoorbeeld. Na Van den Bergh was er Noubissi. "Het was een hele domme actie, maar ik ga die jongen niet afkraken. In de competitie is hij ook vaak belangrijk voor ons geweest", zalfde de coach.

"Dat we straks misschien alsnog kunnen stijgen via de 'groene tafel'? Ach, ik ben een voetbalcoach en focus me enkele op het sportieve. Op extrasportieve zaken heb ik toch geen vat."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.