Onmisbaar! Yari Verschaeren is gewoon de belangrijkste speler geworden van Anderlecht, Rutten reageert

17 maart 2019 21:59

Wist u dat het al zijn tiende match was in de hoofdmacht van Anderlecht? Nu ja, het lijkt wel alsof Yari Verschaeren al veel langer 'grotemensenvoetbal' speelt, want hij is... ja, gewoon de beste speler die Anderlecht rondlopen heeft. Dat benadrukte hij tegen Oostende met twee assists.

Maar het zijn niet enkel die assists. Hij is altijd aanspeelbaar, speelt verticaal voetbal, zorgt voor gevaar en dreiging en maakt zijn medemaats beter. Ja, die 17-jarige is onmisbaar geworden bij Anderlecht. Als er achteraan de nul gehouden wordt, vindt hij wel ergens een opening.

Zoals bij de 0-1 van Bolasie: een perfecte voorzet naar de tweede paal. En dan zijn voorzet nog op Santini. De Kroaat stond helemaal vrij, maar hoeveel jongens in de Belgische competitie krijgen in minuut 94 nog de bal op de millimeter juist voor de goal. Santini moest er enkel zijn voet goed tegenzetten.

"Of Yari onmisbaar is?" Rutten wou er eerst nog ontwijkend op antwoorden: "Iedereen kan gemist worden. Als ik morgen een ongeval heb, zit hier overmorgen een andere coach." Maar... "Ik zou het toch niet graag zien gebeuren dat Yari nu geblesseerd geraakt." U mag het gerust zeggen hoor coach. Iedereen denkt het: Verschaeren is in dit Anderlecht onmisbaar.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.