Beerschot Wilrijk wil niet wachten tot juni over duidelijkheid: "Ik hoop en denk uitspraak binnen twee weken"

18 maart 2019 08:43

Beerschot Wilrijk zit nog niet helemaal in zak en as. Het clubbestuur wacht af wat de KBVB gaat beslissen in de zaak 'Propere Handen'. Bestuurslid Walter Damen doet dat wel met ongeduld. Want wachten tot juni zou heel de voorbereiding op komend seizoen in de war sturen.

Beerschot Wilrijk gaat er immers vanuit dat ze nog een grote kans maken op promotie als KV Mechelen veroordeeld wordt. Maar een seizoen in 1A of 1B voorbereiden maakt een wereld van verschil. Tot juni wachten zou dan ook een ramp zijn voor alle betrokkenen.

"Ik hoop en denk dat het zolang niet zal duren", aldus Damen in GvA. "Ik verwacht dat de bond binnen dit en twee weken een uitspraak zal doen. Dat moet in principe ook mogelijk zijn met de informatie die ze hebben. En stel dat KV Mechelen, indien het wordt veroordeeld, in beroep gaat bij het BAS, kan ook die procedure vrij snel worden afgewikkeld. Het gaat overigens niet alleen om hen en onze club. Ook in eerste klasse zal sportieve daler Lokeren graag snel duidelijkheid hebben."

Kern samenstellen

Om een kern samen te stellen, heeft Beerschot Wilrijk die duidelijkheid nodig. "Nieuwe spelers die naar ons willen komen op voorwaarde dat we in 1A spelen, hebben tegen die tijd wellicht al voor een andere club gekozen. En spelers die we willen behouden of aantrekken voor 1B blijven ook niet eeuwig wachten. Dat is een scenario dat moet vermeden worden. Al wil ik benadrukken dat we al een bijzonder sterke kern hebben."

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.