Mede-eigenaar KV Mechelen is zeker: "Duidelijk dat de club niets ten laste kan worden gelegd"

18 maart 2019 07:22

De sportieve promotie is binnen, maar stijgen ze nu naar 1A of moeten ze naar eerste amateur? Die onduidelijkheid zal blijven tot er vanuit de KBVB een officiële communicatie komt. Maar intussen zijn ze er bij KV Mechelen vrij gerust in.

Dat zegt althans Dieter Penninckx, mede-eigenaar van de club, in HLN. "De club is nooit in beschuldiging gesteld door het parket. Ik zie niet in wat we dan qua matchfixing strafrechtelijk fout zouden hebben gedaan. Wat de bond betreft: ik heb waarschijnlijk niet alle puzzelstukken. Maar hoe meer interne informatie er bekend is, hoe comfortabeler dat wij er ons bij voelen. Voor mij is het duidelijk dat de club niets ten laste kan worden gelegd."

Maar het mag duidelijk zijn dat ook zij snel duidelijkheid willen, net als Beerschot Wilrijk, dat voor de finalematch liet weten 'zeker te zijn dat ze zullen stijgen'. "Ook wij willen duidelijkheid, liever vandaag dan morgen. Wanneer die duidelijkheid komt? Wij hebben geen inzage in het dossier. Die timing ligt niet in onze handen. Wij bereiden ons in elk geval voor op eerste klasse A. Onze ploeg is in elk geval 1A-waardig."

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.