Emotionele Orlando Sa moest 13 maanden geduld uitoefenen: "Hier heb ik zo lang op gewacht"


Foto: © photonews 18 maart 2019 16:55

Dertien maanden na zijn laatste doelpunt was Orlando Sa zondagavond de verlosser in Luik. De Portugees scoorde 4-3 en bezorgde Standard zo nog een belangrijke driepunter tegen Waasland-Beveren.

Na zijn avontuur in China en terugkeer naar Luik heeft Orlando Sa enkele moeilijke maanden gekend. De aanvaller was zowaar emotioneel. "Ik heb zo lang gewacht op dit doelpunt", vertelde de 30-jarige Sa. "Ik draag deze treffer op aan iedereen die in mij geloofde."

"Ik heb een moeilijke periode gekend, niet alleen op het veld. Deze goal geeft me een mentale boost. Ik ga alles geven met het oog op de play-offs."

Kritiek

De Portugees kreeg bovendien heel wat kritiek te verwerken omdat hij zo lang droog stond. "De kritiek was grotendeels terecht. Dat is normaal als een speler niet aan de verwachtingen voldoet."

In de play-offs telt Standard 5 punten achterstand op leider Genk. "Ik hoop de ploeg zo veel mogelijk te helpen in de play-offs. We gaan proberen te titel te pakken. Als we dezelfde motivatie tonen als in de tweede helft tegen Waasland-Beveren, dan zal het moeilijk worden om ons af te stoppen", besluit Sa. 

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.