Analist hekelt de puntendeling en vreest voor het niveau in play-off 1: "5 titelkandidaten"

18 maart 2019 12:08

Zes kandidaten, een halvering van de punten en enkele Europese tickets te verdelen: dat is het concept van play-off 1. En dan rest er natuurlijk nog het hoofddoel, de titel.

De plaatsen zijn verdeeld, de punten zijn gekend. Leider Genk begint met een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Club Brugge aan de play-offs. Antwerp, de laatste in de play-off 1, telt zeven punten achterstand. Het zal ook dit jaar weer een nerveuze bedoening worden.

"Iedereen gelooft of maakt zichzelf wijs dat alles kan", concludeert Peter Vandenbempt na het einde van de reguliere competitie bij Sporza. "Sa van Standard sprak al over de titel, Yaremchuk van AA Gent deed hetzelfde. Dat is de wondere wereld van play-off 1."

Slechts een ploeg uit de top 6 beschouwt de radiocommentator niet als titelkandidaat en dat is Antwerp. "Zij hebben de voorbije weken net iets te veel van hun pluimen gelaten. Antwerp heeft een beetje lood in de vleugels met maar 1 overwinning in 6 wedstrijden."

Gent verzekerde zich pas op de slotspeeldag van een plaats bij de eerste zes. Toch ziet Vandenbempt ook voor hen mogelijkheden. "Gent stapt met zeer hoge ambities play-off 1 in. Gesterkt door de autoritaire manier waarop het dat ticket heeft gepakt, ze hebben het zeker niet gestolen. De Oost-Vlamingen zouden wel een keer de dark horse kunnen zijn in de eindronde."

Wat de rest betreft is alles mogelijk. "Anderlecht staat bijvoorbeeld na wat toch een horrorseizoen is geweest op maar 6 punten van Racing Genk, dat dan weer een topseizoen heeft gespeeld. Brugge is dan weer erg wisselvallig met al een derde thuisnederlaag van het seizoen."

De volledige G5 tekent dus present, al is dat volgens Vandenbempt geen garantie op een topeditie van de play-offs. "De aanwezigheid van topploegen garandeert niet noodzakelijk een topniveau, dat hebben we ook al vaak gezien. En het is te hopen dat het niveau van gisteren van een aantal ploegen uit de top 6 geen indicatie is voor wat volgt, want veel overtuiging was er dan blijkbaar toch niet."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.