Wouter Vrancken, de architect van de Mechelse titel met waanzinnige statistieken

18 maart 2019 16:13

Als speler was hij een seizoen actief bij KV Mechelen, als coach heeft hij in het eerste seizoen bij Malinwa meteen een titel beet. Wouter Vrancken als architect van een sterk team.

Architect

"Sinds de komst van de nieuwe coach zijn we iets anders gaan spelen en dat heeft snel gerendeerd", liet Onur Kaya een paar maanden geleden zich al eens ontvallen. 

In het begin ging Vrancken nog verder op de 4-2-3-1 van het begin van het seizoen, maar al snel koos hij voor een soort 4-4-1-1, met Engvall en De Camargo steeds vaker in een wisselwerking voorin.

Puntenpakker

En dat werkte. Malinwa speelde 33 wedstrijden onder Vrancken dit seizoen, daarvan werden er 23 gewonnen, 8 gelijkgespeeld en amper 2 verloren.

Daarmee pakte hij niet minder dan - hou u vast - 2.33 punten per wedstrijd. Bovendien zorgden de Maneblussers in die periode voor 65 doelpunten amper 23 tegengoals.

Motivator versus Rustbrenger

In extra-sportief soms lastige tijden, bleef Wouter Vrancken steeds sereen en rustig. Vooral bezig met zijn spelersgroep op het veld, laconiek wanneer het kon.

Toch zorgde hij binnen de groep wel voor de nodige motivatie om samen vol aan de bak te gaan en voor de titel te gaan. Of wie weet zelfs nog de dubbel ...

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.