Vanderhaeghe zag zijn team eindelijk direct spelen: "Met één bal in de zestien lukte het, in plaats van al die combinaties"

18 maart 2019 08:26

Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe kon de reguliere competitie met een overwinning afsluiten. De oefenmeester zag zijn jongens tegen Antwerp vooral qua motivatie erbovenuit steken.

"Uiteindelijk wonnen we de match op overtuiging", aldus Vanderhaeghe achteraf. "Zelfs in de momenten dat we minder waren -met vaak te snel balverlies- zag je dat de kopjes niet naar beneden gingen." Hij zag zijn team ook eens scoorde met direct spel in plaats van oeverloze combinaties.

"Met één bal in de zestien lukte het. Soms willen mijn jongens iets teveel combineren en korte passen spelen. Ik zag overigens geen fout in die fase. Lepoint sprong wel omhoog, maar niet met de intentie om de keeper te kwetsen. Hij ging gewoon in duel. Het resulteerde in één van de makkelijkste goals ooit voor De Sart, die al goeie voeten heeft."

Elf punten meer dan in de heenronde, daar mogen we fier op zijn -Yves Vanderhaeghe

"We brachten vandaag niet altijd het goeie spel, maar hebben wel voor het eerst gewonnen van een top-zes-ploeg." Hij blikt ook met trots terug op de terugronde. "We haalden elf punten meer dan in de heenronde, daar mogen we fier op zijn. Er zat misschien zelfs nog meer in."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.