Pro League wijst op gevaar pyrotechniek: "zorgt elk jaar voor zwaargewonden"

19 maart 2019 18:12

De Pro League heeft in een persbericht nogmaals opgeroepen om geen pyrotechnisch materiaal meer te gebruiken op de tribunes. Nu de play-offs naderen willen ze iedereen wijzen op de gevaren van Bengaals vuur en dergelijke.  

"Voetbal is passie, spanning en sportieve actie op het scherp van de snee. De passie, die ons voetbal kenmerkt, zal de komende weken alleen maar toenemen", gaat het persbericht van start.

"Passie op het veld mag echter niet ontaarden in gevaarlijke situaties naast het veld. De Pro League en KBVB willen daarom in de aanloop naar de ply-offs nogmaals oproepen om  geen Bengaals vuur en andere pyrotechniek te gebruiken onze tribunes en zo de medefans niet in gevaar te brengen."

Ook vraagt de Pro League de media om het gebruik van pyrotechniek niet gelijk te stellen aan sfeer en passie. “Bengaals vuur en voetzoekers zijn gevaarlijke materialen. Ze veroorzaakten ook dit seizoen ernstige verwondingen bij fans, persfotografen en -medewerkers, stewards. Deze middelen horen niet thuis in het stadion. Ons voetbal, onze teams en onze supporters hebben deze materialen niet nodig om het beste in zichzelf naar boven te brengen in de komende weken.” 

Simon Wauters

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.