Na 200 dagen nog eens een kans, maar belofteninternational van Standard blijft strijdvaardig


Foto: © photonews 19 maart 2019 15:57

Senna Miangue is terug bij Standard na maanden in de schaduw te hebben gestaan. De linksachter sprak na het duel tegen Waasland-Beveren over zijn comeback en het EK voor beloften deze zomer.

Miangue verdween na het duel tegen Eupen begin september uit beeld bij de Rouches. Hij stond bijna tweehonderd dagen aan de kant, maar liet nooit zijn schouders hangen. Hij bleef op training vechten om Michel Preud'homme te overtuigen hem een nieuwe kans te geven. Tegen Waasland-Beveren stond hij plots opnieuw in de basis. 

In tegenstelling tot het duel in het begin van het seizoen tegen Eupen, toonde de Antwerpenaar zich nu wel. Hij viel op door zijn fysieke kracht, dweilde vaak zijn lijn af en gaf een aantal goede voorzetten. Bovendien was hij belangrijk bij het winnende doelpunt. 

"Had ik een groot aandeel in de 4-3? Misschien, maar ik ben vooral blij voor Orlando."

Zijn tweede basisplaats deed Miangue duidelijk deugd. "Had ik een groot aandeel in de 4-3? Misschien, maar ik ben vooral blij voor Orlando. Hij moet trouwens ook Mehdi Carcela bedanken voor de pass." (lacht) 

"Ik was blij nog eens tussen de lijnen te staan en ben behoorlijk tevreden met mijn prestatie. Al blijven er natuurlijk verbeterpunten." 

Miangue moet vooral leren om minder ruimte in zijn rug te laten. Als linksachter moet de ex-speler van Inter vooral zijn defensieve taken verzorgen. 

Via play-off I naar het EK?

Johan Walem riep Miangue vrijdag niet op voor de beloften, maar na het afzeggen van Benson Manuel en Wout Faes had de coach maandag toch goed nieuws voor de Standard-verdediger. Miangue droomt dan ook van het EK voor beloften deze zomer. 

"Ik probeer er momenteel niet te veel aan te denken, maar het is wel een droom om mee te mogen. Ik moet echter eerst mijn job doen bij Standard en dan zien we wel", verklaarde hij zondagavond. 

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.