Debat van de week: Waar moeten de Rode Duivels hun thuismatchen afwerken?

20 maart 2019 18:48

Dinsdag maakten de KBVB en de Van Damme Memorial hun plannen omtrent het Koning Boudewijnstadion bekend. De thuisbasis van de Rode Duivels en de slotmeeting van de Diamond League (atletiek) wordt volledig gerenoveerd en vervolgens omgedoopt tot de Golden Generation Arena.

Er zijn de laatste jaren al veel (wilde) plannen geweest met het Koning Boudewijnstadion, maar nooit werd er iets concreet. Denk maar aan het 'Eurostadion' dat Ghelamco een viertal jaar geleden op parking C van de Heizel wilde bouwen.

Met de Golden Generation Arena zijn er dus nog maar eens nieuwe plannen voorgesteld. Het stadion zou tegen 2022 helemaal gerenoveerd worden en wordt dan opnieuw in gebruik genomen door de Rode Duivels, de Memorial Van Damme en andere grote concerten of sportmanifestaties. De capaciteit zou evenees verminderd worden naar 40.000 plaatsen.

Het stadion zoals het nu is krijgt vaak kritiek omdat het moeilijk is voor de supporters om sfeer in te brengen. De atletiekpiste errond maakt dat er niet eenvoudiger op. Ook het comfort is in andere stadions beter.

Is de opsmuk van het Koning Boudewijnstadion een goede keuze van de KBVB? Of waar moeten de Rode Duivels volgens u hun thuismatchen afwerken? Laat in de poll hieronder weten wat u de beste optie vindt en discussieer mee in de comments. Wat vindt u goed / slecht aan de Golden Generation Arena?

België
 
 
 
Reacties.