Wie is de beste doelman in de JPL? "Bolat iets atletischer dan Didillon en Vukovic"

20 maart 2019 12:55

In januari liep Sinan Bolat nog zwaar ontgoocheld weg op het Gala van de Gouden Schoen. De doelman van Antwerp greep naast de prijs van 'Beste doelman' en vond dat uitermate onterecht, net als vele anderen. Maar is hij nu de beste van België?

Geert De Vlieger meent - met enig voorbehoud - van wel. "Sinan is daarin zeker een van de betere doelmannen van België, hij hoort bij de meest complete, de meest stabiele. Het heeft ook punten opgeleverd voor Antwerp, dus ja, misschien is hij wel bij de beste", klinkt het in S/V Magazine.

Ook Danny Vukovic van Genk en Thomas Didillon van Anderlecht maken wel indruk. "Clean sheets zijn inderdaad relatief in het presteren van een doelman. Wat mij meer aanspreekt bij Bolat is wat hij de ploeg bijbrengt, het gebied dat hij beheerst. De beste Bolat bestrijkt in zijn zestien meter redelijk wat ruimte. Op dat vlak scoort hij bij mij iets meer punten dan Vukovic."

"Ik ben rond hem wat achterdochtig begonnen, omdat ik hem toch niet van het niveau van Mathew Ryan vond, maar al bij al doet hij het voortreffelijk in Genk. Vukovic en Didillon zijn wat gelijkaardig, en dan vind ik Bolat toch iets atletischer."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ KRC Genk
 
 
Reacties.