Supporters Moeskroen woest om beslissing politie

20 maart 2019 20:42

Twee verplaatsingen van Moeskroen worden door de politie bestempeld als risicowedstrijden. Dat maakt het de supporters van Moeskroen een pak lastiger om hun team ook buitenshuis te kunnen volgen.

Het nieuws komt uit de lucht vallen voor de fans van Moeskroen: hun openingswedstrijd van play-off II op het veld van Kortrijk wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Daardoor is de combiregeling van kracht op 30 maart.

Le Canonnier en het Guldensporenstadion liggen hooguit dertien kilometer van elkaar verwijderd. De supporters zijn er dan ook niet mee opgezet dat ze die verplaatsing met de bus moeten doen. “Het is absurd”, vertelden verschillende fans van Moeskroen aan onze collega’s van Walfoot.be. “Normaal organiseren we altijd zelf de busritten, maar voor deze afstand? Wij gaan helemaal niet akkoord met deze beslissing en zijn niet van plan ook maar één bus in te leggen.”

“Niemand wil gaan”

Gezien de goede resultaten van Moeskroen en de hooggespannen verwachtingen voor play-off II werden er veel bezoekende supporters verwacht in Kortrijk. “We wouden massaal naar ginder gaan met de trein of de auto, maar nu wil er niemand meer gaan.”

Volgens NoTélé zal ook de terugwedstrijd een risicowedstrijd worden, net als de verplaatsing van Moeskroen naar Union SG op 11 mei.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.