Verrassing in de basisopstelling van de Rode Duivels? Dit kiest Martinez waarschijnlijk

20 maart 2019 17:13

Roberto Martinez wou enkel toegeven dat Thibaut Courtois - uiteraard - in de basis staat tegen Rusland. Maar wie de geblesseerden gaat vervangen, dat wou hij niet zeggen. Al lijkt het er wel sterk op dat hij straks voor een verrassing zorgt.

Iedereen gaat er immers van uit dat Michy Batshuayi straks de geblesseerde Romelu Lukaku vervangt, maar daar zou Martinez wel eens een ander gedacht over kunnen hebben. Hij benadrukte voor de tweede keer dat Christian Benteke terug is en dat die in de laatste vijf matchen voor zijn blessure vijf keer scoorde, waaronder twee keer tegen Rusland in die oefeninterland in Sochi.

In ieder geval lijkt Martinez het te hebben voor Benteke, die hij als targetman kan uitspelen. Batshuayi is meer een goaltjesdief en hij wil een aanspeelpunt en kracht vooraan hebben. Maar het kan ook dat hij voor Batshuayi kiest, met Mertens of Hazard in steun. Kiezen tussen kracht en veel beweging dus.

Middenveld

Voor de rest lijkt hij er al uit te zijn. Tielemans en Dendoncker worden herenigd op het middenveld: "Dit zijn geen jongens die vanuit de beloften komen. Dit zijn jongens die een heel WK hebben meegemaakt en gestart zijn op dat WK! En Dennis Praet zit in de beste periode van zijn carrière. We hebben verschillende interessante profielen om Witsel te vervangen."

Voor Thomas Meunier lijkt de vervanger voor de hand te liggen. Nacer Chadli zal de hele flank moeten afdweilen. "Castagne had het moeilijk, maar is sterk teruggekomen en is nu één van de meest efficiënte spelers bij Atalanta", sprak Martinez over de enige andere optie.

Vermoedelijke opstelling: Courtois - Chadli, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, T. Hazard - Tielemans, Dendoncker, Hazard - Mertens, Batshuayi

Johan Walckiers

België \\ Rusland
 
 
Reacties.