STVV en Genk kunnen maar niet tot een akkoord komen over het beschadigde kunstgrasveld


Foto: © photonews 20 maart 2019 09:54

De feiten dateren al van twee maanden geleden, toch is er nog steeds geen akkoord over de vergoeding van de opgelopen schade aan het synthetische veld van Sint-Truiden.

De grasmat in het stadion van Sint-Truiden geraakte beschadigd op 18 januari toen enkele fans van Racing Genk vuurpijlen op het kunstgras gooiden. Ondertussen hebben de twee Limburgse clubs nog geen oplossing gevonden voor de vergoeding.

In Het Belang van Limburg verwijst Erik Gerits, algemeen directeur van KRC Genk, naar een protocol van de Pro League dat stelt dat elke vuurpijl die schade aanricht 500 euro kost voor de club die in fout is. "Die schade werd samen opgemeten", aldus Gerits.

"Blijkbaar kan de NV Stayen zich niet vinden in die som. Wij zijn bereid om daar nog over te praten, we ontlopen onze verantwoordelijkheid niet. Maar het moet ernstig blijven, we gaan niet het grootste deel van een nieuw kunstgrasveld betalen in Sint-Truiden."

Gehele schade vergoed

David Meekens, de voorzitter van Stayen, is het niet eens met die 12.500 euro schadevergoeding voor de 25 vuurpijlen. "Wij hebben een kunstgrasveld, geen natuurgras. De Pro League geeft aan dat de gehele schade vergoed moet worden. Dan kom je snel aan een hoger bedrag dan 12.500 euro."

"Hoe groot die schade precies is, wordt nu bepaald. KRC Genk mag alleszins een brief van onze advocaat verwachten dat we niet akkoord zijn met die 12.500 euro. De brief is onderweg."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.