Griezmann best verdienende sportman in Frankrijk en laat Mbappé en Pogba ver achter zich

22 maart 2019 08:56

Wereldkampioen Frankrijk heeft net als België een gouden generatie. Enkele Franse wereldsterren verdienen aardig hun boterham bij hun clubs, al kan er natuurlijk maar eentje de kroon spannen.

En dat is Antoine Griezmann. De Franse sportkrant L'Équipe heeft een lijstje gepubliceerd met daarin de best verdienende Franse sportmannen van 2018. De naam van de spits van Atlético Madrid prijkt helemaal bovenaan de top 50. In 2018 mocht hij 33 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven.

Voetballers staan erom bekend veel te verdienen en dat wordt in het lijstje van de Franse krant nog maar eens onderstreept. De top 10 bestaat uit zes voetballers en vier basketbalspelers. De eerste vier zijn allemaal voetballers.

Zo moet Kylian Mbappé van PSG het stellen met 24,7M euro en ligt het salaris van Paul Pogba meer dan 10M euro lager dan dat van Griezmann. De flamboyante middenvelder van Manchester United strijkt jaarlijks 22,1 miljoen euro op. Benzema doet het quasi even goed met 22M euro.

Ousmane Dembélé en Franck Ribéry staan ook nog in de top 10. De winger van Barcelona heeft een wedde van 19,1M euro, die van Bayern München een van 14,3M euro.

Het lijstje houdt enkel rekening met brutolonen.  

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Primera Division \\ Manchester United \\ Bayern München \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Frankrijk \\ Moldavië
 
 
 
Reacties.