Opleidingshoofd van KV Mechelen prijst zijn jeugd maar ligt wakker van 'Propere Handen': "Ik durf ons op een zesde plaats te zetten"


Foto: © photonews 22 maart 2019 19:22

Dennis Henderickx is tevreden over waar hij nu staat met de jeugdacademie van KV Mechelen. Als academie-directeur vreest hij wel voor de gevolgen van de hele 'Propere Handen'-affaire.

"Er zit veel potentieel in onze jeugd", stak Henderickx van wal bij Gazet van Antwerpen. "Na de vereffening waren we alles kwijt, maar nu leunen we weer ­tegen de grote clubs aan. Ik zou KV op een zesde plaats ­durven zetten."

Duidelijkheid is meer dan welkom

Volgens het opleidingshoofd zit Ajax achter een van de KV-talenten aan en ook de ploegen uit de G5 sturen een vaste talentscout naar de jeugdwedstrijden van Malinwa. Bovendien speelt het matchfixingschandaal niet in hun voordeel. "Het zijn al zenuws­lopende maanden geweest, waarin we constant moesten vechten tegen alle mogelijke verhalen die de ronde doen."

"Ouders zoeken me op langs de zijlijn en vragen me om advies. Intern hebben we er al veel over gesproken en we hebben de ouders ook al met een toespraak proberen gerust te stellen. Toch blijft de schrik over wat er nog moet komen aanwezig. Duidelijkheid is méér dan welkom."

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.