Deze jonge scheidsrechter moet Cyprus - België in goede banen leiden

22 maart 2019 11:30

Thibault De Gendt van de KBVB maakt bekend wie de man in het zwart wordt tijdens de volgende kwalificatiewedstrijd van Eden Hazard en co. Het gaat om de opkomende Franse ref François Letexier.

Letexier is een van de jongste scheidsrechters in de Franse Ligue 1. Op 23 april wordt hij dertig. Zijn eerste interland floot hij 364 dagen geleden, op 23 maart 2018 was dat, in een wedstrijd waarin thuisploeg Bulgarije met 0-1 de duimen moest leggen tegen Bosnië en Herzegovina.
 

De scheidsrechterskriebel kreeg hem al te pakken op 13-jarige leeftijd. Dat de Franse voetbalbond en de UEFA hoog met hem oplopen, bleek toen hij in 2016 de jongste arbiter in de Ligue 1 werd, en in 2017 zelfs de jongste Franse scheids die Europese wedstrijden mocht fluiten.

Piepjong dus, maar niet onervaren. Zo kreeg Letexier in 2018 al de halve finale van de Franse beker tussen Caen en PSG toegewezen. Volstaat dit om de Cyprioten, die er ongetwijfeld alles aan zullen doen om de Rode Duivels niet in hun ritme te laten komen, in toom te houden?

Bart Somers

België \\ Cyprus
 
 
Reacties.