Ervaringsdeskundigen Van Wijk en De Decker geven raad aan Lokeren voor 'het lange zwarte gat'

22 maart 2019 06:44

Het vertrouwen bij Sporting Lokeren zit waarschijnlijk nu al onder het vriespunt en de club heeft besloten om nog enkele weken door te trainen. Antwerp en KV Mechelen zaten al eens in hetzelfde schuitje. Hun toenmalige coaches geven raad.

Door het competitieformat moet de degradant uit eerste klasse A een paar maanden zonder wedstrijd met inzet verder werken. Het overkwam KV Mechelen vorig jaar en toen Antwerp twee seizoenen geleden naar de hoogste voetbalklasse promoveerde gebeurde het ook.

Dennis Van Wijk, toen trainer van KV Mechelen, vindt het geen goed idee om nog te blijven trainen. "Niet doen. Of toch zeker niet zo lang", zei hij bij Het Nieuwsblad. Wij hebben na de laatste speeldag nog maar een paar weken getraind. Langer had geen zin, het was zó lusteloos, iedereen sleepte zich erdoor."

De Nederlandse trainer heeft ook al meteen een oplossing in petto. "Ik koos ervoor om bijna vier weken vroeger opnieuw te beginnen. Dat gaf ons meer tijd voor teambuilding en andere zaken."

Het Antwerp van Wim De Decker moest wel blijven trainen. Zijn oplossing was om het leuk te houden. "Natuurlijk is dat makkelijker voor een ploeg die net gepromoveerd is", aldus De Decker bij dezelfde krant. "We organiseerden eigenlijk alleen oefeningen met een amusementsvorm. Spelletjes, wedstrijdjes - alles wat ze graag doen. Al ging het plezier er wel uit naarmate de vakantie naderde."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.