Martinez heeft belangrijke boodschap na prestatie van Dendoncker en Tielemans: "Voor het Belgisch voetbal is dit een krachtig signaal"


Foto: © photonews 22 maart 2019 05:45

De Belgen brachten het er met een 'B-middenveld' zonder Kevin De Bruyne, Axel Witsel en de inmiddels gestopte Marouane Fellaini toch goed vanaf tegen Rusland. Met dank aan Leander Dendoncker en Youri Tielemans.

Roberto Martinez miste onder meer Romelu Lukaku en Thomas Meunier en verving de geblesseerde middenvelders De Bruyne en Witsel door voormalig Anderlecht-duo Dendoncker-Tielemans. Met succes, zo bleek. "Ik ben tevreden over hun prestatie. Vandaag hadden we enkele spelers met minder ervaring in de ploeg", zei Martinez op de persconferentie na de match.

"Maar dit was voor sommige spelers dan ook een mooie kans na al het werk van de afgelopen jaren. Leander en Youri leken al jaren in dit team te spelen", deelde Martinez een pluim uit. 

"Er zijn veel spelers die te vroeg naar het buitenland gaan"

"Voor het Belgisch voetbal is dit een krachtig signaal. Leander en Yoeri zijn opgeleid in België en daarna pas naar het buitenland gegaan. Ze zijn als een afgewerkt product teruggekeerd naar de nationale ploeg."

Laat de boodschap van de bondscoach dan ook duidelijk zijn: ga het niet te vroeg over de landsgrenzen heen zoeken. "Er zijn veel spelers die te vroeg naar het buitenland gaan, maar het rendeert vooral om pas op latere leeftijd naar het buitenland te gaan." De Belgische jeugd is gewaarschuwd. 

België \\ Rusland
 
 
 
Reacties.