Kortrijk-coach Vanderhaeghe is blij met zijn poule en zag een "fantastische tweede ronde op play-off 1 niveau"

22 maart 2019 16:52

Nog een dikke week en er wordt weer gevoetbald op het hoogste niveau in België. Kortrijk moet het stellen met een plekje in play-off 2 in een voor hen toch wel interessante poule. Coach Vanderhaeghe toont zich tevreden over de reguliere competitie en blikt vooruit op de eindronde.

Enkele speeldagen voor het einde van de reguliere competitie was er bij KV Kortrijk wat hoop op een plek bij de eerste zes, maar uiteindelijk werd het toch play-off 2 voor de Kerels. Dat die hoop er even was, komt vooral door een sterk tweede deel van de competitie.

"We hebben het de tweede ronde fantastisch gedaan", beaamde Yves Vanderhaeghe op de webstek van KVK. "Als je daarin 27 punten op 45 pakt dan kan je toch spreken van play-off 1 niveau. Dan kunnen we alleen maar spijt hebben dat we in de eerste ronde te kort kwamen. Niet qua voetbal, maar wel wat betreft het puntenaantal."

2 speciale duels

Wat betreft de uitkomst van de pouleverdeling had het voor Kortrijk niet veel beter kunnen lopen. De matchen tegen Cercle, Zulte Waregem en Moeskroen zijn burenduels. Dan heeft KV Oostende het slechter getroffen en poule A (lees meer). "We mogen tevreden zijn over onze poule."

"We treffen een aantal concurrenten die kort bij ons liggen en ook de verplaatsing naar Waasland-Beveren is niet zo ver. Union is een ploeg die we niet goed kennen, maar die al wel mooie dingen heeft laten zien. De matchen tegen Zulte Waregem, ten slotte, zullen hier natuurlijk met het vergrootglas gevolgd worden."

Hannes Van Gael

KV Kortrijk
 
 
Reacties.