Primeur voor Afrikaans land: eerste keer ooit erbij op de Africa Cup, smaakmaker niet geplaatst

23 maart 2019 19:34

Er worden niet enkel op de Europese velden kwalificatieduels afgewerkt. Zo staan er vandaag ook negen wedstrijden op het programma met het oog op de Africa Cup later dit jaar. Burundi zorgde in de eerste match van de dag op Afrikaanse bodem voor een heuse stunt door zich voor het eerst te plaatsen.

Kind van de rekening waren de bezoekers uit Gabon. De wedstrijd eindigde op 1-1 en zo eindigt Burundi tweede in zijn poule, na Mali en voor Gabon en Zuid-Soedan. De misgelopen kwalificatie voor Gabon betekent dat met Pierre-Emerick Aubameyang een echte smaakmaker niet van de partij zal zijn.

De Africa Cup gaat van start op 21 juni in Egypte. Voor de eerste keer ooit zullen er geen 16 maar 24 teams deelnemen. Eerder verzekerden Senegal, Madagaskar, Marokko, Algerije, Nigeria, Kenia, Ghana, Guinee, Angola, Mauritanië, Tunesië, Egypte, Oeganda en Mali zich al van een stekje bij de 24.

Kameroen volgt goede voorbeeld

Ook Kameroen tekent present. De winnaar van de Africa Cup in 2017 nam op eigen veld eenvoudig de maat van de Comoren met 3-0 en eindigt zo met evenveel punten als Marokko, weliswaar met een slechter doelsaldo. Verder mogen Mozambique en Namibië zich eveneens bij de gelukkigen rekenen.

Sam Suttels

Gabon \\ Burundi
 
 
Reacties.