Ex-Duivels sparen hun lof voor Hazard niet: "Nu al de allergrootste" & "Doet niet onder voor Messi en Ronaldo"

23 maart 2019 11:13

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Cyprus aanstaande zondag zal ongetwijfeld in het teken staan van Eden Hazard. De Belgische aanvoerder speelt dan zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg.

99 matchen voor de Belgen, 29 goals en 26 assists. De cijfers van Eden Hazard bij de Rode Duivels zijn ronduit indrukwekkend. Als hij tegen Cyprus scoort evenaart hij Bernard Voorhoof en Paul Van Himst als op een na beste doelschutters aller tijden voor hun land. Enkel Lukaku (45 goals) doet beter.

Zijn beste jaren moeten nog komen

Geen wonder dat de kleine aanvoerder zo veel lof over zich heen krijgt. Zaterdag gaven bijvoorbeeld Wilfried Van Moer en Jan Ceulemans hun bijzonder positief oordeel over Edinho.

"In mijn ogen is Eden Hazard nu al de allergrootste Rode Duivel ooit", zei Van Moer bij Het Nieuwsblad. "Bij de nationale ploeg maakt hij met zijn talent en flitsen het verschil op belangrijke momenten. Dat hebben we op het voorbije EK en WK gezien."

"Eden is een fantastische voetballer, die bijna alles heeft. Het enige wat hem van de allergrootsten van nu onderscheidt, zijn goals", zei Ceulemans bij dezelfde krant. "Messi en Ronaldo zijn doelpuntenmachines, Eden niet. Maar qua kwaliteiten moet hij niet onderdoen. In principe moeten zijn beste jaren nog komen."

België \\ Cyprus
 
 
 
Reacties.