Genk wint oefenpartij tegen Westerlo, 80 minuten van Berge als opsteker

23 maart 2019 11:37

Racing Genk werkte vrijdag een oefenmatch af tegen Westerlo. Voor trainer Philippe Clement de ideale gelegenheid om te kijken hoe ver Sander Berge staat en om andere zaken uit te proberen.

Racing Genk en Westerlo hebben vrijdagmiddag een onderling oefenduel afgewerkt in de Luminus Arena. De Limburgers klopten de Kemphanen met 1-0 na een goal van Saibari (U18).

Voor Clement was het een mogelijkheid om aan een systeem zonder de vertrokken Alejandro Pozuelo te sleutelen, maar dan wel zonder de afwezige internationals. Bovendien kon hij ook Sander Berge aan een test onderwerpen. Tegen Zulte Waregem viel de Noor een halfuurtje in, vrijdag werd hij na 80 minuten naar de kant gehaald meldt Het Belang van Limburg. Diezelfde krant had het ook over een kansarme wedstrijd.

Westerlo-trainer Bob Peeters liet zijn troepen dan weer wat ritme opdoen voor de start van play-off 2. Westel start zonder zorgen aan die eindronde aangezien het tot de laatste speeldag in 1B moest strijden om de play-downs te vermijden.

Hannes Van Gael

KRC Genk \\ Westerlo
 
 
Reacties.