Wint Lierse-Kempenzonen eindelijk een topmatch? "Achterban moet begrijpen dat we geen 1B-kern hebben"

23 maart 2019 14:57

Lierse-Kempenzonen is na Nieuwjaar goed bezig, maar er steekt toch nog altijd iets. In topmatchen - zoals tegen Deinze - laten ze het nog steeds afweten. Vanavond hebben ze wel een kans om dat recht te zetten tegen Leider Thes Sport.

Want ook ervaren rot Yoni Buyens wil wel eens een grote match winnen. Dat is immers belangrijk voor de - eventuele - eindronde. "We staan voor een serieuze waardemeter. Dit is het niveau van matchen dat ons te wachten staat indien we de play-offs zouden halen", klinkt het in GvA.

"Tot op heden wisten we uit die onderonsjes nog maar weinig vertrouwen te puren. Het zou deugd doen om een keer aan het langste eind te kunnen trekken in zo'n toptreffen. Het zou in eerste instantie welkom zijn om verdere stappen te zetten op weg naar een eindrondeplaats, maar meer nog vertrouwen brengen voor zo'n eventuele nacompetitie."

De verwachtingen voor de nieuwe fusieclub liggen hoog. "Maar dat mag wat mij betreft. Alleen moet de achterban begrijpen dat we momenteel geen kern uit 1B hebben die eventjes voorbij de concurrentie in de reeks zal freewheelen. We tellen zelf wel wat jongens die nooit in 1B voetbalden. Dan kan je heus geen wonderen verwachten en is de conclusie dat we best aardig presteren."

Redactie

Thes Sport Tessenderlo \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.